STRiDA – historien

STRiDA – historien

STRiDA’ens historie rækker tilbage til 1984, hvor den engelske tekniske designer, Mark Sanders, udviklede konceptet, da han som overbygning på sin tekniske uddannelse tog en masters degree ved Royal College of Art i London.

STRiDA history
Som pendler til og fra London havde Sanders et problem, fordi ingen trafik-former hver for sig svarede til hans behov. Han manglede noget til at binde de offentlige transport-former sammen, og baseret på nogle få funktionelle krav og på bunker af skitser og små modeller nåede Mark Sanders frem til STRiDA’ens karakteristiske grundform bestående af tre rør, sat sammen i en trekant.
Sanders’ grundige analyse og åbne skitseproces mundede ud i et stærkt og holdbart koncept. STRiDA’ens mange små detaljer er langsomt vokset i raffinement og kvalitet, mens stellet og det overordnede design kun har ændret sig ubetydeligt.

STRiDA history

STRiDA history

STRiDA history

STRiDA history
På design- og arkitektur-blog’en www.dezeen.com kan du læse et interview med Mark Sanders om design-processen. Herunder kan du desuden se en video, der fortæller den samme historie, og en video med en ung Mark Sanders, der præsenterer en tidlig model: