Foldecykel

Om at vælge en foldecykel

Der findes et stort udvalg af mærker inden for foldecykler, hvoraf nogle af de mest kendte er Brompton, Dahon og STRiDA. Vi har valgt at forhandle STRiDA, fordi vi synes at den er fræk i sit design og kan lidt mere end andre foldecykler. Den har f.eks. en meget enkel og hurtig foldemekanisme, en kevlar tandrem i stedet for den snavsede og olieindsmurte kæde vi normalt kender og et ekstremt lavt behov for vedligeholdelse, samt ikke mindst – en STRiDA kan let trilles i sammenfoldet tilstand, noget som mange andre foldecykler ikke kan. Det er netop denne egenskab, som også gør STRiDA populær blandt båd- og campingfolk, samt hos folk som gerne undgår tunge løft. Mange gange ender man nemlig med at slæbe rundt med sin foldecykel i sammenfoldet tilstand. En STRiDA er fantastisk nem at tage med alle vegne.

Brompton:
Engelsk design med kompakte foldemål

Brompton foldecykel STRiDA Denmark

Dahon:
Masseproduceret, bærbar foldecykel

DAHON foldecykel STRiDA Denmark

STRiDA:
Engelsk design, som trilles i foldet tilstand

Foldecykel

Med din nye foldecykel har du adgang, både til den frihed en cykel giver dig, og til den fleksibilitet og mulighed for at kombinere med bil, båd og offentlige transportmidler, som netop foldecyklen giver. Foldecyklens styrke er, at du altid har den ved hånden og hverken skal bekymre dig om tyveri, trafik eller parkering, og du bliver hurtigt så glad for den, at du også vil have den med på camping og på ferie.
Selvom STRiDA’en er en håndsamlet designcykel med kvalitets-komponenter, er den væsentligt billigere end mange andre kvalitets-foldecykler. Begå ikke den fejl at købe de helt billige varehus-foldecykler, som ruster, er svære at folde ind og ud, samt tunge at slæbe rundt på.

Foldecykel

Foldecykler er praktiske og ideelle for os bymennesker, som værdsætter at kunne komme nemt og hurtigt rundt.

“Jeg bruger min foldecykel næsten hver dag. Helt konkret bruger jeg den til at cykle fra parkeringspladsen hen til arbejde, ud at hente frokost, og tilbage til bilen, hvor den så kommer ind i bagagerummet igen. Den er nem at tage med op på kontoret – og dermed tyverisikret, jeg kan bruge den når jeg lufter hunden i skoven, og jeg kan også have den med i toget … det er fleksibiliteten i altid lige at have en cykel i bilen / ved hånden.
Jeg sparer ca. en halv time hver dag / 3 timer om ugen, fordi jeg kan tage cyklen frem for at gå.”

Christian Walther Jacobsen, Vidensbanken A/S.

STRiDA er en foldecykel som er designet af Mark Sanders. Det er en let cykel, der foldes med et enkelt greb og er meget anvendelig til turene i byen. Remmen som er anvendt istedet for en kæde, gør at cyklen er meget renlig og nem at vedligeholde og den simple konstruktion gør den både genkendelig og meget let at gå til. Dobbelte skivebremser, en god gearing og en meget stabil konstruktion, er med til at gøre STRiDA til en behagelig og meget sikker foldecykel, som let holder hastigheden, uden at give dig sved på panden.

Nogle foldecykler gør meget ud af at kunne foldes ned til næsten ingenting, men dette indebærer ofte, at de skal foldes mange steder, bliver ret tekniske og skal slæbes i foldet tilstand. Her er STRiDA efter vores mening mere hensigtsmæssig, da den i det daglige foldes et enkelt sted og er beregnet til at trille, også når den er foldet sammen. Forvent dog ikke at kunne forblive anonym, da den med sit karakteristiske udseende giver anledning til mange blikke og samtaler.

STRiDA:
+ Let alustel som foldes med ét greb
+ Kan trilles når den er foldet
+ Tandrem uden olie, fedt og rust
+ Dobbelte skivebremser
+ Driftsikker og vedligeholdelsesvenlig